Comanda Salve Card Plus!

Comanda Salve card plus!
Acasa » Castiga bani cu noi
 

Castiga bani cu noi

 Interviu cu Peter Kristofovic 
  
 Fondatorul și Administratorul Salve Club 
  
 Am început afacerea în 1996, în urmă cu 15 ani, când eram încă student la Universitatea de Economie din Slovacia. Principalul meu scop a fost să ajut oamenii să fie mai buni în ceea ce fac deoarece în piață, trebuie să dobândești mai întâi cunoștințele necesare, ca să câștigi apoi mulți bani cu care să-ți realizezi visele. Am început ca un vânzător obișnuit de asigurări de viață și alte produse financiare, iar din 1996 am dezvoltat o companie care ulterior a avut cea mai bună și rapidă dezvoltare în CEE. 
  
 Acum după 15 ani, facem același lucru, instruim oameni. Muncind cu ei, le dăm putere și suport astfel încât aceștia să se dezvolte. Oamenii cresc și odată cu ei compania noastră crește. 

 

Din 1996 produsele noastre principale erau asigurările de viață și fondurile de investiții din Slovacia. Începând cu anul 2000 ne-am extins și în Republica Cehă, în 2006 am intrat pe piața din Ucraina, iar în 2007 pe piața românească. 

  

 De fiecare dată când am intrat pe o piață nouă am folosit același sistem. În primul rând trebuie să găsești oamenii potriviți. Deși toți spun că sunt potriviți pentru afacerea ta, nu e chiar așa. De aceea suntem nevoiți să angajăm oameni, să-i instruim, să-i testăm , să-i licențiem și numai atunci aceastia sunt pregătiți să ajute clienții și să câștige bani. 

  

 Același sistem a fost perfect pentru orice proiect în Europa. În ultimul proiect am fost cea mai bună companie de pe piață. Am început în 2004 cu reforma pensiilor din Slovacia când am fost pe locul doi și am încheiat mai mult de 120.000 de contracte. Apoi în 2006 am avut o altă reformă în Slovacia, cea de sănătate, și atunci am fost cea mai bună companie de pe piață. Am încheiat în 4-5 luni mai mult de 290.000 de contracte cu forța de vânzare proprie. Sistemul este întotdeauna la fel. Trebuie să găsim oamenii potriviți, să-i instruim și să-i licențiem, atunci aceștia pot să înceapă o afacere adevărată. Avem de fiecare dată succes pentru că suntem pe piață înaintea concurenței. Acum așteptăm trei mari reforme în Europa. Următoarea ar trebui să fie în România apoi în Republica Cehă și în Ucraina. 

Pot spune decât că sistemul este testat, și așteptăm să se dea legea. Am început anul acesta să ne construim în România o forță proprie de vânzare fără de care nu am putea fi cea mai puternică companie de pe piață. Folosim același sistem precum cel folosit în România în 2006 când am început activitatea înaintea publicării legii prin Salve Club și Fincop. Am construit echipă, după aceea am licențiat-o și apoi am avut aproximativ 300.000 de clienți din reforma pensiilor. Acum vorbim de aceeiasi situație în care nimeni nu știe exact care sunt termenii prevăzuți de lege, de ce fel de licențiere vom avea nevoie atât în calitate de persoană juridică cât și ca persoane fizice în teren. De aceea trebuie să pregătim oamenii, să-i instruim și în același timp, avem pentru ei alte proiecte profitabile pentru că nimeni nu știe cât de repede se va demara reforma de sănătate în România. 

  

 Din ce văd eu pe piață există zvonuri și informații că a început deja semnarea de contracte de preaderare. Eu nu cred că este o idee foarte bună pentru că nimeni nu știe ce anume va cuprinde legea. Semnarea unor contracte acum pentru viitor nu ar fi ceva foarte inteligent, totuși oamenii iau propriile decizii. Salve nu va urma un astfel de sistem. Noi ne construim echipa, îi învățam pe oameni ce au de făcut, vor fi pregătiți când legea va fi terminată, îi vom licenția și astfel vor activa în reforma sănătății. 

  

 Cum răspundeți acuzațiilor aduse de media în care se vorbește că Salve Club lucrează în sistem piramidal sau că desfășoară activitatea ilegal ori alte acuzații aduse la adresa companiei? 

Cred că de fiecare dată când ai un mare succes, acesta nu bucură pe toată lumea. Este bun pentru noi, pentru clienții noștri, dar nu și pentru ceilalți jucători din piață. Este foarte ușor să dai știri pe internet sau în ziar în care să spui lucruri negative , dar sistemul pe care îl folosim este același ca în 2008 când noi am fost declarată compania numărul unu pe piața din România. Avem certificate care atestă acest lucru. După cum am mai spus, folosim același sistem ca și atunci și nu este vorba neapărat de un sistem piramidal. Un model piramidal există în fiecare companie adică în vârf se află un Director General iar jos sunt funcționarii. Problema nu este ierarhia, important este ce anume se întâmplă pe teren. 

  

 Noi instruim oamenii și nu îi plătim pe toți ca să aducă pe cineva în sistem. Nu acesta este produsul nostru. Produsul nostru va fi reforma sănătății sau vitaminele și suplimentele, sau un alt proiect special pe anul viitor. Este ușor să spui ceva fără să fie adevărat. Noi ne pregătim strategia prin care să ne apărăm numele pe piață. Eu am experiența celor 15 ani în domeniu, în patru țări europene și pot spune că suntem o companie foarte serioasă și puternică. 

  

 Care este situația companiilor Salve Group din Europa? 

 Acum suntem compania care cunoaște cea mai puternică dezvoltare nu numai din România ci și în alte țări. În Republica Cehă ne pregătim pentru Reforma Pensiilor care va avea loc în ianuarie 2013 și folosim același sistem demonstrat de atâtea ori în Salve Club. Target-ul nostru este să fim compania numărul 1 în această reforma. În Slovacia am început cu propriul nostru produs. Cel mai bun produs pentru asigurările pe viață și pensii din Slovacia. Este un proiect pilot de mare succes care ne-a adus o creștere rapidă. 

  

 În Ucraina avem peste 30 de sucursale, mai mult de 800 de oameni activi și suntem cea mai mare companie de pe piața asigurărilor de viață. Avem reușite chiar și acolo și trebuie să recunoaștem că nu sunt vremuri ușoare acum în Ucraina. 

  

 În România activează cea mai de succes companie din holding-ul Salve Group. Am pornit cu Salve Grup din Londra, astăzi suntem în 4 țări cu 11 companii, avem în baza noastră de date mai mult de un milion de clienți și peste 100.000 de oameni care colaborează cu noi, participă la seminariile noastre și sunt instruiți de lectori din Universitatea Salve. 

Universitatea Salve are atât traineri locali cât și traineri foarte buni din străinătate . De exemplu pentru seminarul următor din ianuarie vor veni lectori din America ce vor avea grijă ca oamenii din România să se dezvolte pe acest plan. Avem nevoie de lideri așa că vom forma lideri. Acum pe piață nimeni nu are un know-how atât de puternic și nimeni nu a prograsat atât de mult în ultimii ani. De ce am obținut o asemenea creștere? Datorită faptului că oamenii noștri frecventează Universitatea Salve, investim în pregătirea lor și asta este strategia noastră. Atunci când ajutăm oamenii să se dezvolte, oamenii ajută la dezvoltarea companiei. 

  

Care este rolul instruirii și a programului Salve Business System ?  

  

 Cred că cea mai bună strategie este instruirea oamenilor. Nu puteam avea succes fără oamenii pe care îi recrutam. Eu vin din Slovacia și este o țară mică comparativ cu România. Dar ce pot face eu pentru oamenii de aici, este să aduc experiența mea câștigată în toți cei 15 ani de activitate. 

 Ce pot face? Pot găsi oameni la fel de buni ca mine din toată lumea care să îi învețe pe oamenii din România. Da, trebuie să investim bani pentru a forma oameni. Ai nevoie de timp, materiale, cunoștințe speciale și lectori. Aceștia trebuie să vină aici, trebuie să le suporți cheltuielile pentru biletele de avion. Trebuie să pregătești întreaga echipă. Acum avem mai mult de 400 de oameni în calitate de lectori. Această înseamnă că suntem o companie uriașă. 

 Datoria lor este să pregătească mii de oameni în România pentru reforma de sănătate. Dar dacă reforma nu va veni așa de repede cum se așteaptă oamenii atunci avem nevoie de ceva special pentru ei. Din acest motiv avem pregătit încă un proiect pentru oamenii noștrii, îi instruim și le dăm oportunitatea de a crește. Așa este în viață. Trebuie să investești la început ca apoi să ai profit. Salve a reușit de 5 ori până acum pentru că investim mult de fiecare dată la început și de aceea am fost cea mai bună companie de pe piață. 

 Ce ne puteți spune despre reforma sănătății? 

 Avem experiență cu ultima reformă de sănătate din Slovacia. Fiecare poate spune orice ce dorește, totuși pentru o imagine corectă este necesar să urmărim ce s-a întâmplat în trecut. 

 Când am început reforma în țara mea, comisionul nu a fost foarte mare pentru că sistemul în sănătate este diferit față de reforma pensiilor. În reforma pensiilor era același comision pentru fiecare client, dar în reforma sănătății companiile de asigurări, au împărțit clienții pe grupuri astfel încât acesta diferă de la un grup la altul. În cazul nostru au fost trei grupuri de clienți care cuprindeau atât tineri cât și persoane în vârstă, iar comisionul pe aceste categorii nu era atât de mare. 

 Propunerea mea pentru oricine vorbește despre comision este să nu o mai facă pentru că nimeni nu știe exact ce companie se va alătura proiectului. Aceste companii trebuie să aibă un milion de clienți și nu este deloc ușor. 

 Distribuția este extrem de importantă dacă vrem să avem succes în acest proiect. În al doilea rând acest proiect este numai pentru companiile mari. Nu este ușor ca într-o perioadă atât de scurtă de timp să iei de la acționari atât de mulți bani ca să începi așa o afacere. Este doar pentru cele mai bune companii. 

De aceea spun că cine vorbește despre comision acum e ca și cum a€œar găti numai cu apa”, fără vreo justificare realistă. Trebuie să așteptăm. Atunci mă aștept la comision să nu fie foarte mare cum spun oamenii. Piața nu este aceiași, concurența nu este aceiași și nici produsul nu este același. Vom vedea ce va fi în viitor.  

 De ce ar alege cineva o colaboarare cu Salve Club în locul altei companii? 

 Este o întrebare foarte importantă de ce ar trebui cineva să aleagă Salve și anume în această perioadă? Dacă privim în întreaga Europa fiecare își pune aceste întrebări: Ce va fi în viitor? Ce va fi pe piață? Ce se v-a întâmpla cu euro? Ce este acum bun pentru oameni sau rău pentru ei ? Și care sunt oamenii în care să aibă încredere? De aceea eu le spun colaborilor mei că trebuie să verifice compania, trebuie să-i verifice istoricul , trebuie să verifici avantajele, rezultatele companiei . Iar după rezulatate suntem poate cea mai bună companie de pe piață. Am fondat Salve Grup ca holding din 1996 când am început ca vânzător pe teren iar acum suntem o companie mare cu mai mult de 11 companii în 4 țări. Putem fi un partener puternic pentru oamenii din România ca să îi pregătim pentru reforma de sănătate cu tot ce presupune acesta. 

Este mereu vorba, în colaborarea cu oamenii, despre respectarea promisiunilor. Din totdeauna ceea ce am promis oamenilor mei am îndeplinit. Această se poate verifica. Când spun că vă vom pregăti pentru următorul mare proiect așa se și va întâmpla, când spunem că vă vom oferi competiții bune așa vom face. Dacă spunem că veți avea un comision bun înseamnă că veți avea . 

  

 Iar atunci când spunem că avem un plan B asta înseamnă că dacă reforma va fi amânată câteva luni avem produse suplimentare. Avem în structură holding-ului nostru alte companii și alte produse pentru forța noastră de vânzare, dar avem nevoie ca oamenii noștrii să construiască echipe de vânzare în zonele lor. Aceasta înseamnă că Salve este o oportunitate foarte bună pentru fiecare persoană care vrea să-și schimbe viață . Pentru oamenii care vor să învețe ceva și care au o viziune optimistă asupra viitorului. Vrem în continuare să fim cea mai bună companie de pe piață . Acesta este scopul nostru. 

 

  

 Cu drag Peter Kristofovic